Українська стрічка «Цей дощ ніколи не скінчиться» перемогла на кінофестивалі в Німеччині

Документальний фільм української режисерки Аліни Горлової «Цей дощ ніколи не скінчиться» отримав головну нагороду – Golden Lily for best film – німецького кінофестивалю goEast Film Festival у Вісбадені. Як інформує detector.media, про це повідомляє пресслужба стрічки.

На фестивалі змагались художні та документальні фільми з Центральної, Східної Європи та країн колишнього СРСР.

«Сміливо користуючись кіномовою, режисерка пропонує людяний погляд на чоловіка, спійманого у декількох тривожних світах, у кожному з яких відбувається свій власний конфлікт. Бачення режисерки, мужнє та сповнене емпатії, виходить за рамки спрощених кордонів, користуючись зображенням та звуком як чуттєвим досвідом», – пояснило вибір переможця журі.

Це вже четверте фестивальне гран-прі документального фільму Аліни Горлової.

19 листопада 2020 в Амстердамі фільм отримав нагороду найбільшого світового фестивалю документального кіно IDFA як «Найкращий повнометражний фільм» в секції «Перша Поява».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

22 листопада 2020 у Флоренції фільм отримав головну нагороду одного із найстаріших світових фестивалів Festival dei Popoli.

17 квітня 2021 у Лас-Пальмас-де-Гран-Канарії стрічка отримала головну нагороду Golden Lady Harimaguada Award фестивалю LPA International Film Festival як найкращий повнометражний фільм.

Фільм «Цей дощ ніколи не скінчиться» є копродукцією України, Латвії, Німеччини й Катару. Стрічка була профінансована Держкіно України, Латвійським кіноцентром, фондами IDFA Bertha Fund та Doha Film Institute. Міжнародне просування фільму підтримано програмою proMOTION від Українського інституту.

Світова прем’єра стрічки відбулась на найбільшому міжнародному фестивалі документального кіно IDFA 19 листопада 2020 в Амстердамі.

У березні 2021 року відбулась національна прем’єра в світовій конкурсній програмі Docudays UA. Стрічка «Цей дощ ніколи не скінчиться» отримала спеціальну правозахисну нагороду від незалежної платформи Current Time.

Фото надане пресслужбою

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.