Українська служба Голосу Америки – серед переможців журналістської премії Девіда Берка

Агентство глобальних медіа США оголосило переможців 22-ї журналістської нагороди імені Девіда Берка. Премія присуджується щорічно із 2001 року. Церемонія вручення відбулася напередодні Всесвітнього дня свободи преси. Серед переможців – Українська служба Голосу Америки.

Нагорода відзначає мужність, чесність і професіоналізм журналістів п’яти суспільних мовників США. За підсумками 2022 року її отримали Українська служба Голосу Америки, військові кореспонденти Радіо Свобода, журналісти Радіо Вільна Азія і кубинського мовлення, також мережі мовлення Близького Сходу.

Головна виконавча директорка Агентства глобальних медіа США Аманда Беннет під час церемонії сказала: “Я дуже рада відзначити надзвичайну групу людей, найкращих з нашої агенції, які є прикладом нашої місії – інформувати та об’єднувати людей у всьому світі на підтримку свободи і демократії”.

“Ця нагорода є свідченням наполегливої праці та самовідданості нашої команди, яка робить все можливе, щоб надати нашій аудиторії точні та інформативні новини. Події, які розгорталися в Україні після вторгнення, були одними з найскладніших у новітній історії. І наша команда віддана всебічному висвітленню ситуації на місці, а також реакцій світу”, – сказав очільник Української служби Голосу Америки Руслан Петричка, приймаючи нагороду.

“Українська служба Голосу Америки не тільки впоралася з тим викликом, який створює повномасштабне вторгнення Росії в Україну, але і стрімко збільшила обсяги мовлення на усіх платформах, – сказала виконувачка обов’язків директора Голосу Америки Йоланда Лопес. – У момент протистояння спрямованій проти України лавині дезінформації з російського боку, Українська служба Голосу Америки запровадила додаткові години щотижневого україномовного телевізійного відеоконтенту одночасно з трансляцією у соціальних мережах, а також постійний студійний аналіз основних дотичних подій у Вашингтоні, США”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Упродовж 2022 року Українська служба «Голосу Америки» завдяки довірі аудиторії встановила рекордні показники перегляду та залученості на всіх цифрових платформах.

“Ми дякуємо журі та організаторам премії Девіда Берка за визнання наших досягнень і будемо й надалі прагнути до досконалості у нашій роботі. Велике спасибі”, – сказав Руслан Петричка.

Засновник премії Девід Берк був президентом CBS News, а також віце-президентом ABC News і виступав за захист демократичних принципів вільної преси.

ukrainian.voanews.com