Українська книга в Швейцарії

Внаслідок вторгнення РФ та воєнних дій в Україні багато дітей стали вимушеними переселенцями та біженцями в Європі. Зокрема, в Швейцарію станом на червень 2022 року з України виїхало більше 50 000 осіб. Ледь не половина з них – діти. Українські громадські організації, благодійні фонди, волонтерські центри та видавництва з початку війни активно забезпечують переміщених дітей та їхні сім’ї підручниками, навчальними посібниками та художньою літературою.

Найбільш масштабною з цих ініціатив є проект «Українська книга у Швейцарії», організований Олесею та Ольгою Тарасенко. У рамках даного проекту видавництво «Саміт-книга» упродовж останніх двох місяців за логістичної підтримки Міністерства закордонних справ України та посольства України у Швейцарії передає свої найкращі книги до Берна, Женеви, Цюріха та інших міст, де їх зустрічає сім’я Тарасенків та доставляє дітям-переселенцям, а також таким українським організаціям у Швейцарії, як: Українська школа у Цюріху «Мрія», Українська школа у Женеві, Церква «Армія порятунку» в Устері, Українська платформа у Берні, Інтеграційна школа у Клотені і багато інших.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Даний проект здійснюється завдяки благодійній підтримці футбольного клубу «Динамо-Київ» та особисто власника клубу – Ігоря Суркіса.

Проект «Українська книга в Швейцарії» важливий не тільки своєю підтримкою вимушено переміщених дітей й усього українського закордоном, а й популяризацією нашої літератури та культури у Європі.

 

Юлія Фоменко