Українська фотокореспондентка стала переможницею World Press Photo

Всесвітньо відомий фотоконкурс World Press Photo оголосив світових лауреатів престижного конкурсу у 2024 році.

Як передає Укрінформ, список переможців опублікований на офіційному сайті конкурсу.

Проєкт української фотокореспондентки Юлії Кочетової має назву War Is Personal («Війна – це особисте»).

«Журі визнало цей проєкт найкреативнішим у категорії “Відкритий формат”. Емоційні світлини створюють видатну презентацію серед багатьох сюжетів про російське вторгнення в Україну. Журі визнає власну перспективу цієї історії, яка особливо помітна в нитці візуального символізму, потужному використанні кольорових послідовностей і співпраці з українським ілюстратором і діджеєм. Захоплююче використання аудіо та ілюстрацій, особливо в поетичному щоденнику та аудіозаписах, виділяються і надають цій роботі якості як у фільму», – заявили у журі.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Зазначається також, що фотограф Reuters Мохаммед Салем отримав престижну нагороду World Press Photo of the Year 2024 за фотографію палестинської жінки, яка притискає тіло своєї п’ятирічної племінниці в секторі Газа.

Усього незалежним журі було обрано 24 переможців з 61 062 робіт від 3 851 фотографа зі 130 країн світу.

World Press Photo — незалежна, некомерційна організація, штаб-квартира якої розташована в Амстердамі (Нідерланди). Заснована в 1955 році. Організація займається проведенням найбільшого і найпрестижнішого щорічного конкурсу в галузі фотожурналістики.