Українська драма «Клондайк» отримала підтримку у Туреччині

Авторська соціальна драма Марини Ер Горбач «Клондайк», що створюється за підтримки Держкіно, отримала підтримку Міністерства культури і туризму Туреччини.

Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

Як зазначив представник Генеральної дирекції з питань кіно Туреччини Фарук Гювен, «Клондайк» став одним з двох проєктів, які цього року підтримала Туреччина в категорії міжнародної копродукції.

«Експерти високо оцінили проєкт, який поєднує актуальну тему та художній стиль і має всі шанси для міжнародної дистрибуції. До того ж ми радіємо успіхам попереднього фільму співавторства Марини Ер Горбач «Омар і ми». Попри пандемію, фільм зумів охопити міжнародну аудиторію та приніс Туреччині фестивальні нагороди. Сподіваємось, такі проєкти сприятимуть розвитку культурної співпраці між Україною та Туреччиною», – прокоментував він.

Як повідомлялося, фільм «Клондайк» розповідає історію про три дні з життя родини, що опинилась перед складним вибором: чи можуть близькі люди з різним минулим іти у спільне майбутнє. Однією з драматургічних ліній фільму є події, пов’язані з катастрофою літака МН-17 у липні 2014 року.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Головні ролі виконали: Оксана Черкашина, Сергій Шадрін і Олег Щербина. Режисеркою, авторкою сценарію та продюсеркою фільму є Марина Ер Горбач. Виробництво компанії «KEDR FILM». Кінопроєкт став одним із переможців Одинадцятого конкурсного відбору Держкіно. Наразі фільм знаходиться на етапі постпродакшену.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.