Українська бізнес-література отримала свою першу спеціалізовану премію KBU AWARDS

Українська бізнес-література отримала свою першу спеціалізовану премію KBU AWARDS. 

Як інформує ua.interfax.com.ua, про це у повідомляється у прес-релізі оргкомітету премії KBU AWARDS. 

Книга має бути написана громадянином України, видана українським видавництвом і мати відповідну тематику.
KBU AWARDS має дві номінації – “найкраща книга про розвиток бізнесу” та “найкраща книга для особистісного зростання”. Переможців визначатимуть оцінки журі та голоси читачів.

Премія започаткована найстаршим в Україні інтернет-магазином бізнес-літератури кniga.biz.ua.

Головним партнером премії стала “Нова пошта”. Інформаційним партнером – онлайн-медіа MC.today. Створення премії підтримали Інститут української книги, благодійний фонд “Бібліотечна країна”, Спілка українських підприємців, а також видавництва “Наш Формат”, “Фоліо”, “BookChef” та “Vivat”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У 2021 році до шорт-листа премії увійшли 22 книги, які в 2020 році написали 24 українські автори. Наразі триває голосування читачів. Проголосувати за книги можна на сайті інформаційного партнера премії books.mc.today, голосування триватиме до 5 квітня. Церемонія нагородження переможців відбудеться в квітні.

“В 2020 році українськими авторами було видано понад 50 книг про розвиток бізнесу і особистісне зростання. Для порівняння – у 2018 було видано не більше 10 книг цього напрямку. Це прорив! Ми хочемо донести якомога більше цих книг до читачів. Аже така література допомагає людям розвивати свій бізнес, свідомо ставитися до власного життя, будувати стосунки, виховувати дітей. Це те, що потрібно українському суспільству”, – переконаний засновник премії KBU AWARDS та голова оргкомітету Дмитро Лаппо.

“Для нас підтримка та розвиток підприємництва в Україні – частина стратегії. Адже лише сильні підприємці можуть збудувати країну з сильною економікою. І бізнес-освіта у цьому відіграє ключову роль. Мало придумати ідею, потрібно вміти її правильно запакувати та продати. Саме тому ми підтримуємо книжкову премію української бізнес-літератури. Адже українські бізнесмени працюють в реаліях нашої країни і як ніхто розуміють місцеву специфіку. Я раніше читав лише класичних бізнес-авторів, але зараз читаю книги українських авторів і приємно здивований. Вважаю, що їхній досвід корисний на такому ж рівні, як і класиків”, – коментує співвласник групи компаній “Нова пошта” Володимир Поперешнюк.

За словами директорки Українського інституту книги (УІК) Олександри Коваль, об’єм ринку власної, не перекладної бізнес літератури, вперше в Україні за роки Незалежності  досяг рівня, коли можна говорити про здорову конкуренцію між ідеями, книгами та авторами.

До складу журі премії запрошено професіоналів з декількох сфер: бізнесу, освіти, книжкового ринку та особистісного зростання. Вони прочитають, оцінять ці книги за визначеними критеріями і оберуть серед них переможців.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.