Україна ввела санкції проти кремлівської організації Росспівробітництво

Сьогодні, 2 квітня, на позачерговому засіданні Ради національної безпеки й оборони було прийнято рішення про введення санкцій проти кремлівської організації Росспівробітництво. Про це повідомляє ua-news.liga.net з посиланням на джерело у РНБО.

Санкції проти Росспівробітництва ввели в рамках обмежень “топ-10 контрабандистів”, про яких розповів після засідання президент Володимир Зеленський.

Як стало відомо LIGA.net, сьогодні санкції ввели проти 11 російських компаній, а також проти 68 фірм, пов’язаних із 10-ми особами, які потрапили до списку санкцій.

ДОВІДКА. Росспівробітництво – федеральний орган виконавчої влади Росії для надання держпослуг і управління держмайном у сфері забезпечення і розвитку міжнародних відносин РФ з іноземними державами. В Україні діє філія Росспівробітництва – Російський центр науки і культури в Києві, пропагандисти якого минулого місяця назвали Тараса Шевченка “російсько-українським” поетом. МЗС і РНБО України тоді обіцяли відповісти Росспівробітництву.

  • 29 березня в РНБО заявили, що розглянуть питання про припинення діяльності Російського центру науки і культури в Києві, якщо надійде відповідне подання від президента або іншого суб’єкта законодавчої ініціативи.
  • 2 квітня РНБО ввела персональні санкції за контрабанду.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.