Україна не може заборонити Ані Лорак і Лободі їздити в Росію – Ткаченко

Очільник Міністерства культури та інофрмаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що Україна не може заборонити українським виконавцям їздити заробляти в Росію. Про це Ткаченко заявив «24 каналу».

«Я припинив співпрацю з росіянами, ми знімали спільно серіали у 2014 році. На жаль, я був один із небагатьох, хто це зробив. Так само ми знаємо й артистів, їх більше, які припинили виступи в Росії і зосередилися на українському та міжнародному ринках. Але ми не можемо заборонити, з іншого боку, Ані Лорак, Світлані Лободі або ще комусь, кому подобається Москва, з огляду на все це, виступати в Москві. Це їхня справа», – сказав міністр.

Міністр висловив сподівання, що серед українських виконавців «поступово буде спадати тренд співпраці з росіянами»

Також Ткаченко нагадав, що в Україну заборонений в’їзд тим, хто незаконно відвідував Крим, і очевидно, що такі люди не зможуть продовжувати виступати на території вільної України.

Також міністр висловив сподівання, що серед українських виконавців «поступово буде спадати тренд співпраці з росіянами».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Тому що співпрацювати із глобальними партнерами (європейцями та американцями – Ред.) набагато вигідніше і перспективніше», – вважає Ткаченко.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.Верховна Рада офіційною датою початку окупації Криму військами РФ встановила 20 лютого 2014 року. 26 лютого 2021 року Україна відзначила день Кримського спротиву російській окупації.

У 2015 році Міністерство культури ініціювало створення «білого списку» діячів культури Росії, які підтримали територіальну цілісність України.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.