Уельський літературний Hay-фестиваль 2021 пройде в цифровому форматі

Уельський літературний Hay-фестиваль цьогоріч відбудеться 26 травня – 6 червня в онлайн-форматі. Як інформує chytomo.com, про це повідомляється на офіційному сайті фестивалю.

У фестивалі візьмуть участь понад 200 відомих письменників, політиків, істориків, поетів та новаторів, які представлять найкращі нові художні та нон-фікшн книжки. Повну програму організатори обіцяють оприлюднити наприкінці квітня, однак вже зараз відомо, що частина фестивальних події буде присвячена ключовим ювілеям та моментам 2021 року:

  • Рік після вбивства Джорджа Флойда 25 травня;
  • 300 років відтоді, як Велика Британія призначила свого першого прем’єр-міністра;
  • Очікувана конференція Організації Об’єднаних Націй щодо зміни клімату COP26 у Глазго (1 – 12 листопада);
  • 200 років після смерті поета Джона Кітса.

Усі заходи фестивалю безкоштовні, але водночас відвідувачі мають змогу зробити пожертву.

Уельський літературний Hay-фестиваль проходить щорічно з 1988 року у містечку Хей-он-Уай в Уельсі, яке відоме великою кількістю книгарень (понад 20). З роками фестиваль став знаковим явищем у культурі Великої Британії, здобувши авторитет також на міжнародному рівні. Поруч з головним фестивалем проходить дитячий — «Hay Fever». Крім того, фестивалі-побратими Hay відбуваються в низці країн, серед яких Данія, Іспанія, Мальдіви тощо. Минулого року через пандемію Covid-19 усі події фестивалю проходили в онлайн-форматі.

Як повідомлялося, у 2020 році Hay-фестиваль і Мексиканська книжкова виставка в Гвадалахарі спільно отримали премію Принцеси Астурійської за онлайнкомунікацію та людяність у ці нелегкі часи.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.