Учасники «Творчого ковчега» відкрили цикл зустрічей у книгарні «Сяйво книги»

23 лютого у приміщенні столичної книгарні «Сяйво книги» звучали поезії та авторські пісні учасників проєкту Молодіжної літературної платформи «Кабінет молодого автора НСПУ» «Творчий ковчег».

Ошатне, світле, затишне приміщення книгарні в самому центрі столиці, яке колись відстоювала від закриття вся Україна, стало ще однією чудовою локацією, де відтепер відбуваються творчі зустрічі, презентації книг письменників, зокрема й учасників Молодіжної літературної платформи НСПУ «Кабінет молодого автора».

Перша така подія, котра ознаменувала початок співпраці «Кабінету молодого автора НСПУ» та книгарні «Сяйво книги», – проведення вечора в рамках проєкту «Творчий ковчег». І хоча глядачі після тривалого карантину поки що з обережністю повертаються до зустрічей наживо, новий літературний майданчик успішно випробували: поетка, педагог, акторка, голова Рівненського відділення Міжнародної асоціації поетів-ронделістів Ірина Мостепан; поетка, літературна редакторка, доцентка Інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка, член журі Міжнародного проєкту НСПУ «Музично-поетичний салон «Камертон» Ольга Ольхова, а також лауреатка багатьох всеукраїнських та міжнародних музичних фестивалів і конкурсів Тетяна Доміловська та поет, музикант, фронтмент гурту «Зграя» Артур Крук. Модерувала вечір поетка, секретар НСПУ по роботі з молодими авторами Юлія Бережко-Камінська.

«Я дуже рада, що в центрі Києва з’явилося таке атмосферне і стильне місце, куди зручно дістатися і де камерно можна зустрітися з читачами, – зазначила Ольга Ольхова. – Ми вже домовилися з керівництвом книгарні про презентацію моєї книги, яка тут, до речі, на полицях теж представлена».

Готується подібна презентація і нового видання Ірини Мостепан «Ласкавий хліб».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

До слова, перед початком літературного заходу у «Сяйві книги» відкрилася художня виставка. Тож деякі відвідувачі, прийшовши придбати книги, залишилися послухати сучасну поезію та музику, познайомилися з графікою молодої художниці Надії Харт і навіть пригостилися кавою з тістечками, які теж тепер завжди можна тут замовити.

«Кабінет молодого автора НСПУ»