У Житомирі відбувся поетично-музичний перформанс «Наснажені сонцем»

Поетично-музичний перформанс «Наснажені сонцем» відбувся 30 березня в мистецькій галереї «Gnatyuk Art Center» міста Житомир. Його організаторами стали письменники, члени Національної спілки письменників України Євгенія Юрченко (Житомир) і Віктор Крупка (Вінниця), а також бард і композитор Юрій Іванець (Житомир).

Давня ідея трьох друзів провести спільний благодійно-творчий захід знайшла своє художнє втілення у своєрідному мистецькому жанрі й зібрала широке коло житомирських прихильників поезії і пісні. Зачин цьому дійству дав віолончеліст Дмитро Гончарук. А по тому звучала поезія і музика війни – перемоги – любові – кохання, яка бентежила душі слухачів своєю творчою гармонією, щирістю, просвітленістю. Цікаво, що Юрій Іванець у цей день виконував пісенні композиції на слова Євгенії Юрченко і Віктора Крупки, а ще – поета, члена Національної спілки письменників України Михайла Жайворона, який прийшов підтримати своїх друзів.

Направду, свято пройшло не просто захоплююче, а й життєствердно, оптимістично, по-нашому, по-українськи, на яке так чекає сьогоднішній слухач.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Виручені за вечір кошти було передано художнику й волонтеру Дмитру Михайловському, який у військових шпиталях проводить сеанси арт-терапії для військовослужбовців.