У Житомирі презентував свою нову книгу поет Михайло Жайворон

“Гніздо висоти”– така назва нової книги житомирського поета Михайла Жайворона. Автор каже, що у своїх творах намагався філософськи осмислити сьогодення та висловити своє ставлення до кохання та природи. Про це повідомляє suspilne.media.

Кореспондентам Суспільного Михайло Жайворон розповів, що “Гніздо висоти” – це вже його четверта збірка поезій, в яку увійшло близько двохсот поетичних творів:

“Я пишу, коли є бажання, коли не можу не писати. До кожного вірша намагаюсь підходити ретельно. Моя поезія є у підручнику української мови для учнів 11 класу. У цьому підручнику вона найбільш цитована. Думаю, що нова книга також приверне увагу читачів”.

Є у новій збірці і вірші про російсько-українську війну. Михайло Жайворон каже, що книга вміщує вісім розділів, один із яких і присвячений російсько-українській війні:

“Він називається: “На правду – спрага”. Я хотів розказати правду про цю війну з точки зору поезії”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Ілюстрована книга творами художника Юрія Нагулка, який спеціально написав картину для цієї книжки. Вона так і називається “Гніздо висоти”.

Директор музею “Ремісничий двір” Федір Євтушенко розповів Суспільному, що знайомий з творами усіх чотирьох збірок Михайла Жайворона:

“Коли береш у руки книгу Михайла Жайворона і відкриваєш її, одразу відчувається, що це написано від душі і від серця, що написано для людей і про людей. І не тільки про природу, і не тільки про події, а в цілому про переживання, які автор викладає на сторінках”.

Ознайомитися з новою книгою Михайла Жайворона можна у бібліотеках Житомирщини.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.