У випуску японської газети за 1990 рік знайшли пророцтво про коронавірус

Уважні читачі знайшли в газеті тридцятирічної давності передбачення пандемії COVID-19 — там вказувався саме 2020 рік і прогнозувалося, що вірусом заразиться половина людства.

Редакція японського видання «Гіфу сімбун» була змушена дати пояснення, інформує  enovosty.com.

У номері «Гіфу Симбун» 2 травня 1990 року опубліковано статтю під гучною заголовком «Пророцтво Бога». Там було написано про те, що рівно через тридцять років через глобальне потепління світ може охопити пандемія небезпечної вірусної інфекції, якою захворіє половина населення. А на тлі руйнування озонового шару у людей до того ж ослабне імунітет.

Читачі, які виявили статтю газети в архівах, почали обговорювати стару публікацію в соцмережах, порівнюючи її автора з Нострадамусом. Пристрасті досягли такого напруження, що редакція «Гіфу Симбун» в результаті виступила із заявою. Журналісти пояснили, що стаття була написана на основі чергової доповіді ВООЗ того часу, і якихось конкретних деталей, що вказують на особливості пандемії COVID-19, в публікації немає.

Проте багато читачів – любителі езотерики і теорій змови почали стверджувати, що рукою журналістів водила Вища сила, яка намагалася подати людству знак.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал