У видавництві «Букрек» побачив світ роман “Кімоно для Баттерфляй. Із життя Соломії Крушельницької”

Про це повідомив його автор, письменник Олександр Балабко у фейсбуці:

І, нарешті, я можу повідомити про найвагоміший плід, що визрів у нашій садибі та в Києві – мій роман “Кімоно для Баттерфляй. Із життя Соломії Крушельницької”! Його щойно видано у чернівецькому видавничому домі “Букрек” ( керівники Дарина Максимець та Микола Максимець ). Редактор видання – Галина Дацюк , оформлення, верстка і обкладинка – Анни Андреєвої, коректор – Інна Криворук. Перша презентація й автограф-сесія відбудуться у рамках загальнодержавних заходів з нагоди 150-річчя від дня народження Соломії Крушельницької 24 вересня о 16.00 у Дзеркальній залі Львівської національної опери імені Соломії Крушельницької. Запрошую всіх, хто буде в ці дні у Львові!

***

Балабко О.В.

Кімоно для Баттерфляй.Із життя Соломії Крушельницької. Роман. Чернівці. Букрек, 2022. 320 с.:-іл.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Молодій солістці Варшавської опери Соломії Крушельницькій подарували кімоно, у якому вона наважилася виконати опереткову арію гейші. Цей епізод творчої долі співачки дозволив письменникові розгорнути захопливу оповідь про шлях до однієї з визначальних ролей — Мадам Баттерфляй. Читач спершу застає Крушельницьку у паризького кутюр’є, потім стає свідком тріумфів у Опера Гарньє, неаполітанському “Сан-Карло” й потрапляє до театру в Брешії, де її успіх у “Мадам Баттерфляй” порятував нову оперу Пуччині, що зазнала фіаско у “Ла Скала”.

Далі — 100 “Метеликів” Крушельницької, 100 вистав опери на трьох континентах з низкою карколомних подій за участі історичних постатей — від Верді, Пуччині, Карузо, Д’Аннунціо до Франка, Грушевського і монарших родин. А чергове виверження Везувію дивним чином сприяло заміжжю головної героїні…