У видавництві «Апріорі» вийшла книжка львівської письменниці Надії Мориквас «Літоописання»

У львівському видавництві «Апріорі» щойно вийшла книжка відомої письменниці Надії Мориквас «Літоописання». Про це вона повідомила у Фейсбуці.

«Нарешті я тримаю в руках книгу, яка стала продовженням моїх літоописань («Апріорі”, 2021). Їх діапазон – з 1997-го, коли записувала Юрка Покальчука в кав’ярні під дзенькіт трамваю на площі Ринок, по нинішню осінь, коли ми зустрілися на Червоноградській книжковій толоці з Дарою Корній, – насамперед хронологічний. В його рамці увійшли особистості (далеко не всі!), які чимось зачепили мене – талантом, мірою посвяти, яких я на свій страх і ризик зарахувала до постромантиків. Книжка є своєрідним продовженням попередньої — “Люди свого часу”. Серед нових імен: Мар’яна Прокопович, Юрій Винничук, Юрій Коваль, Іван Cварник, Юрій Николишин, Дара Корній, Богдан Чепурко, Юлія Курташ-Карп та інші причетні до творення нашої культурної історії в пору захисту ідеалів.

Сюди увійшла також призабута повість-есей, яка давно вже стала раритетом, «За нас – у Львові…» (2001). Скорочена, але, як і всі тексти Літоописань, – не редагована на догоду часові. Думаю, це буде цікаво для тих, хто відчуває смак часу.

Дякую за першопрочитання авторові післямови Данилу Ільницькому Danylo Ilnytskyi, яка, без сумніву, зацікавить шанувальників його есеїстики. А також – моєму синові Юркові Юрко Мориквас – за дизайн та поетичну світлину на обкладинці книжки (зрештою – й за усі мої інші книжки, які він оформляв)».

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.