У Вроцлаві пограбували нобелівську лауреатку з літератури

У Вроцлаві група невідомих пограбувала помешкання письменниці та нобелівської лауреатки Ольги Токарчук. Про це повідомляє Radio ZET та Radio Wrocław.
Пограбування відбулося на віллі, де є декілька окремих помешкань. Одне з них належить польській письменниці. У ніч пограбування Ольга Токарчук перебувала за кордоном.

У повідомленні Radio ZET зазначається, що факт пограбування підтвердила місцева поліція, але не назвала адреси чи імен постраждалих, передає Читомо.

Разом з тим за інформацією Radio Wrocław, пограбування відбулося саме у помешканні письменниці. Пізніше це підтвердили і сусіди Ольги Токарчук.

Повідомляється, що наразі поліція намагається визначити обсяг збитків. За інформацією польського видання Fakt, зловмисники забрали 20 тисяч злотих.

Як відомо, лауреатка Нобелівської премії з літератури за 2018 рік Ольга Токарчук стане почесною гостею 27 BookForum, де братиме участь у відкритті та інших заходах фестивалю.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Раніше повідомлялося, що у зв’язку з присудженням літературної Нобелівської премії Ользі Токарчук міський голова Кракова вирішив закласти ліс «PRAWIEK» у Куявії. А у Вроцлаві зробили безкоштовним проїзд у громадському транспорті для людей з книжками лауреатки Нобелівської премії.