У Вінниці вдруге проведуть фестиваль оповідання "Intermezzo"

 
26–29 травня цього року в місті, де народився класик української літератури Михайло Коцюбинський, відбудеться ІІ Міжнародний фестиваль оповідання «Intermezzo». Про це пише Друг Читача з посиланням на сайт газети “День”.
Під гаслом «Приватні моря, спільні береги» у Вінниці зберуться автори з усієї України, щоб «вичаклувати» море на берегах Південного Бугу.
Тема фестивалю буде присвячена Криму і кримським татарам, проблемам культурної ідентичності півострова, темі втраченого та віднайденого дому. Обрати її організаторів надихнули дивовижні кримські новели Михайла Коцюбинського («У путах шайтана», «На камені», «Під мінаретами», «У грішний світ»), який 120 років тому зафіксував тривожні зміни в житті півострова. Головним компонентом дійства залишиться зв’язок літератури й кінематографу, пошук історій, які диктує митцям сучасність.
У програмі фестивалю зустрічі з митцями, авторські читання та кінопокази в різних локаціях міста. Проводитимуться культурологічні лекцій, дискусії, музично-літературні перформанси, книжкові презентації, вечори поезій, виставки тощо. У рамках фестивалю також реалізовуватиметься спецпроект «Острів Європа», який покликаний представити здобутки літератури, які перебувають поза фокусом читачів і критиків.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал