У Вільнюсі проходить Міжнародний книжковий ярмарок

 
25 лютого, у Литві в сімнадцяте розпочався Міжнародний Вільнюський книжковий ярмарок, на який завітало і «Видавництво Старого Лева», пише Друг Читача. Заступник головного редактора ВСЛ Катерина Міхаліцина та менеджер з авторського права Іван Федечко поділилися враженнями від відкриття та перших подій ярмарку.
«Цього річ Україну на спільному стенді представляють видавництва «Знання», «Марія», «Майстер книг», «Віват», «АССА», «Брайт Букс», «Фонтан казок», «Талант» і, звичайно, «Видавництво Старого Лева», – говорить Катерина Міхаліцина. – На нашому спільному стенді тепло та затишно, чекаємо на перших гостей. Незабаром розпочнеться майстер-клас для дітей-емігрантів з Донецька. Саме сюди має прийти президент Литви Даля Грібаускайте, яка хоче познайомитися з українською делегацією».
Пані Грібаускайте завітала також і на спільний майстер-клас литовських режисерів, ілюстраторів й Творчої майстерні «Аґрафка» (Романи Романишин та Андрія Лесіва), авторів вже відомих у світі видань «Зірки і макові зернята», «Війна, що змінила Рондо» та інших, що вийшли у ВСЛ.
«Поки найактивніший зал №4, бо там уже багато дітей і почалися майстер-класи, школярі роблять  вироби з берести і вітальні листівки, – розповідає Катерина Міхаліцина. – Загалом в ілюстраторському кутку дитячого залу дуже гамірно й жваво, багато шкільних екскурсій. Цікаво, що найменші гості ярмарку ходять, тримаючись за мотузку, аби не загубитись у натовпі».
До 28 лютого включно гості ярмарку матимуть нагоду відвідати низку зустрічей з авторами, майстер-класи та долучитися до публічних дискусій з питань перекладу, ілюстрування, відносин автор/читач тощо. Попереду – зустрічі з Маріанною Кіяновською, Іриною Цілик, Андрієм Курковим, Сергієм Лойко. Стенд України можна знайти у залі №3.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал