У вільному доступі з’явилася перша частина документального фільму про Олега Лишегу

У вільному доступі з’явилася перша частина документального фільму «Лишега». Відео з’явилося на Youtube-каналі студії Off Laboratory.

Режисером фільму є Олександр Фразе-Фразенко, автор документальних стрічок «Чубай», «Акваріум в морі», «Casi Desnudo» та інших. Робота над проєктом розпочалася ще у 2013 році. За ці роки режисер встиг відзняти десятки годин відеоматеріалів з Олегом Лишегою, з українськими та американськими митцями, які його добре знали.

У вільний доступ виклали першу частину документального фільму.

«Фокус на поезії та на любові. Це ті дві характеристики, які мене зараз цікавлять в мистецтві й у житті. Певно, тому я вирішив нарешті доробити кіно про Лишегу. Бо він є втіленням любові й поезії. «Сама поезія», як про нього у фільмі скаже Прохасько.

Тож фільм відкриватиме цілковито невідому для українців сторінку Лишегового життя у США. Але так чи інак, фільм не матиме пізнавального фокусу, як «Чубай» або «Акваріум в морі». Фільм про Лишегу буде концентруватися на внутрішньому світі, буде наповнений теплом, спокоєм та приємними жартами», – розповідає про стрічку Олександр Фразе-Фразенко.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Раніше повідомлялося, що команда фільму «Лишега» оголосила збір коштів для завершення створення стрічки про українського поета, драматурга та перекладача Олега Лишегу.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.