У Верховині, в музеї фільму “Тіні забутих предків”, освятили пам’ятну дошку Параджанову

На фасаді хати-музею «Тіні забутих предків» у Верховині встановили та освятили пам’ятну дошку кінорежисеру Сергію Параджанову. Про це повідомляє kurs.if.ua.

20 липня  минуло 30 років, як відійшов у вічність український та вірменський кінорежисер, один з представників українського поетичного кіно, сценарист Сергій Параджанов, який створив відомий на весь світ кіношедевр «Тіні забутих предків» за однойменною повістю Михайла Коцюбинського, інформує пресслужба Верховинської районної ради.

У хаті-музеї кінофільму «Тіні забутих предків» отці Іван Рибарук та Ігор Рибенчук провели заупокійну панахиду за упокій Сергія Параджанова, оператора Юрія Іллєнка, актора Івана Миколайчука, Петра та Євдокії Сорюків, у хаті яких жив Параджанов і які зберегли хату для музею, їхньої дочки Марії та чоловіка Василя.

Голова районної ради Іван Шкіндюк вручив Подяки власнику хати-музею кінофільму «Тіні забутих предків» Василю Хімчаку та екскурсоводу Галині Мокан за збереження унікальної кіномистецької світлиці – хати-музею кінофільму «Тіні забутих предків» – та пропагування автентики гуцулів в Україні та світі.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал