У Великобританії випустили монети до сторіччя першого роману Агати Крісті

Королівський монетний двір Великобританії повідомив про випуск колекційних монет 100 Years of  Mystery номіналом £ 2, присвячених першій публікації роману «Загадкова пригода в Стайлзі». Про це повідомляє capital.ua.

«Дизайн монет включає всі відмінні риси роману Агати Крісті і прикрашений фрагментами пазла, що втілюють оригінальні повороти сюжету, всім нам знайомі», – зазначила представник Королівського монетного двору Клер Макленнан.

Правнук Агати Крісті, Джеймс Прічард, висловив подяку і додав, що його бабуся була генієм: «Чудово знати, що її розповіді і персонажі продовжують отримувати таке визнання через століття після публікації її першого роману».

У 1920 році був опублікований перший роман Агати Крісті «Загадкова пригода в Стайлзі». У ньому вперше з’являється бельгійський детектив Еркюль Пуаро, а також капітан Артур Гастінгс і інспектор Джепп – персонажі, які будуть фігурувати в десятках творів письменниці.

Про створення роману Агата Крісті розповіла в своїй автобіографії. Образ Пуаро письменниця склала зі спостережень за бельгійськими біженцями в її рідному місті Торки, а думка про те, щоб написати детективний роман, виникла у неї після жартівливого парі зі старшою сестрою.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Романи Агати Крісті опубліковані більш ніж на 50 мовах.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» на 2020 рік! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» на 2020 рік в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.