У Туреччині видали підручник для охочих вивчати українську

У Туреччині офіційно вийшов друком підручник з української як іноземної для тюркомовних під назвою “Я вивчаю українську мову 1. Початковий рівень”.

Як повідомляє Українська Спілка в Анкарі у Facebook, підручник є авторською розробкою спеціалістів Української спілки та пройшов апробацію під час навчального процесу на курсах української мови, які діють при спілці.

“Книга розрахована як для самостійного вивчення, так і для занять із вчителем. Також підручник буде корисним ресурсом для викладачів української як іноземної, які працюють із турецькими студентами”, — йдеться у повідомленні.

Згідно з ним, підручник має сучасний дизайн, складається з 20 уроків, які окрім правил граматики, викладених турецькою мовою, містять також різноманітні завдання, направлені на розвиток основних видів мовленнєвої діяльності (читання, говоріння, аудіювання, письма). Зазначається, що інтегровані QR-коди допоможуть легко знайти відповідну тему на YouTube-каналі “Ukraynaca Öğreniyorum”.

У спілці додали, що для використання на території України підручник рекомендовано до друку кафедрою тюркології Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Ознайомитись зі змістом підручника можна за цим посиланням.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Що відомо

  • Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив, що карантин у Туреччині не вплине на туристів, які приїздять в країну на відпочинок з-за кордону.
  • Україна і Туреччина розглядають можливість збільшення морського та авіаційного сполучення між країнами для розширення географії подорожей для громадян обох держав.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.