У центрі столиці завершується будівництво церкви для московських попів і путінської пропаганди

У самому центрі Києва біля стадіону “Олімпійський” підійшло до своєї фінальної стадії будівництво Свято-Троїцького храму УПЦ МП. Але кияни не в захваті, не стільки від зовнішнього вигляду церкви, скільки від її належності московському патріархату. Про це пише Big Kyiv.

Фото храму опублікував відомий журналіст і телеведучий Юрій Макаров у Facebook.

Готуймося: ось така краса неземна невдовзі прикрасить, точніше, вже прикрасила столицю. Свято-Троїцький храм УПЦ МП на початку Жилянської, практично на розі Великої Васильківської, поруч із місцем, де колись була зруйнована в 1960-ті Троїцька церква, але разів у десять більша й по-богатому. Концентрат стилю, смаку й, безумовно, святості. А також, що вже казати, взірець дотримання закону”, – написав Макаров у дописі.

Там біля тієї зруйнованої у 60-х церкви ще до революції збирались щось дуже велике будувати, але через революцію вдалось тільки частково. Так що ці добудовують, але вже за своїми смаками, додав журналіст.

Свою думку щодо нової культової споруди, що служитиме інтересам УПЦ МП і її кремлівських кураторів висловив і народний депутат 8 скликання, поет і громадський діяч Євген Рибчинський.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“До почуттів віруючих не маю ніяких претензій: вірте, моліться, живіть з Богом! А от виходити зі свого дому під час війни з росією і бачити новеньку, без 5 хвилин готову, церкву московського паханату я не маю ніякого бажання. І тут претензій у мене купа. І до місцевої влади, і до спецслужб, і до парламенту, який досі не заборонив діяльності цієї ідеологічно-терористичної організації Кремля на наших теренах. Бо не від Бога це, а від плешивого чорта та його посібника гундяєва. Не Бог, не віра і не церква роз’єднує суспільство, а ідіотизм і політична сліпота тих, хто кришує і далі це московське зло!” – написав політик у Facebook.

Мешканці столиці також не в захваті від нового “московського” храму. Називають його “бункером з банями” та пропонують краще будувати більше шкіл та університетів.

ukrrain.com