У толстовці і светрі: В Маріуполі осучаснили українських поетів-класиків

У Маріуполі на зупинках громадського транспорту в різних мікрорайонах міста встановили 18 сітілайтів – плакатів з портретами українських поетів. На кожному з них є QR-коди, перейшовши за якими можна послухати аудіовірші українських поетів-класиків. Про це повідомляє ukrrain.com з посиланням на проект USAID «Економічна підтримка східної України».

Проект «Відчуй українську поезію» втілила команда студентів Української академії лідерства Маріуполь на грантові кошти.

«Спочатку в заявці студентів було створення муралу з Тарасом Шевченком у светрі, але карантин вніс свої корективи. Було мало часу на реалізацію. Нарешті, ми вирішили, що це будуть сітілайти – постери з зображеннями поетів в сучасному костюмі. Їх встановили в різних місцях в Маріуполі», – пояснив ментор програми UpShift України Василь Нестеренко.

На сітілайтах зображені Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко, а також Володимир Сосюра і Василь Стус, чиї долі пов’язані з Донбасом. Причому, всі класики – в сучасному одязі.

«Своїм проектом ми хотіли зробити українських поетів і поетес ближчими до кожного. Ми захотіли показати, якими б вони були сьогодні, якби ходили з нами в бібліотеку або в кіно, проводили зустрічі в школі або в університеті. Адже ідеї їх творчості залишаються актуальними досі», – поділилася студентка УАЛ Маріуполь Христина Кащук.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал