У Тернополі презентували книгу про УПА

У Тернополі, в музеї національно-визвольної боротьби, відбулася презентація науково-популярної книги видавництва «Літопис УПА» відомого дослідника Сергія Волянюка «Над Збручем: Кам’янець-Подільська група УПА на Тернопільщині (друга половина 1944 р.). Про це повідомляє ukrpohliad.org.

Автор дослідив і зібрав цікаві матеріали про організаційну, військово-пропагандистську, диверсійну та рейдову діяльність Кам’янець-Подільської групи УПА «22 б», яка, впродовж другої половини 1944 року дислокувалася на території Тернопільського обласного проводу ОУН.

Також у книжці розкрито чимало цікавих фактів про боротьбу відділів УПА проти совєцького окупаційного режиму і частин НКВД у районах, прилеглих до річки Збруч, нинішніх Тернопільщини і Хмельниччини.

Під час презентації автор розповів про основні етапи вивчення цієї маловідомої сторінки з історії боротьби повстанської армії на теренах Тернопільщини, зробив короткий тематичний екскурс до діяльності цієї військової одиниці УПА.

Анотація до видання:

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Робота Сергія Волянюка виконана в межах програми «Історія національно-визвольних змагань: складні питання та уроки», над якою працює Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини.

З-поміж учасників заходу були відомі історики, дослідники національно-визвольної боротьби Микола Посівнич і Володимир Бірчак. Вони наголосили на значущості чергової праці тернопільського автора в концепції загального дослідження і вивчення героїчної боротьби українського народу за свою незалежність.

Григорій Жибак, УІС

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.