У Таллінні презентували книгу основоположника концепції геноциду Рафаеля Лемкіна

У рамках відзначення 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні минулими вихідними в Талліннській центральній бібліотеці презентували книгу, в якій зібрані переклади 33 мовами статті «Радянський геноцид в Україні» основоположника концепції геноциду Рафаеля Лемкіна.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Фейсбук глави Конгресу українців Естонії Віри Коник.

Книга видана Музеєм Голодомору в Києві у співпраці з українськими організаціями світу, зокрема Конгресом українців Естонії – переклад статті на естонську зробив Марек Літневський.

У презентації, організованій Конгресом українців Естонії та Посольством України в Таллінні, взяли участь посли багатьох країн, акредитованих в Естонії, представники української громади. У своїх виступах Посол України в Естонії Мар’яна Беца, керівник КУЕ Віра Коник, професор міжнародного права Євген Цибуленко провели паралелі між Голодомором початку 30-их років минулого століття і теперішньою російською агресією, об’єднавши їх поняттям “геноцид українського народу”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Молодіжний камерний хор студентів Естонської академії музики і театру “Pattern” під керуванням Іллі Гуменюка виконали на заході твори українських та естонських авторів. Також пам’ять жертв голодоморів та 90-ті роковини Голодомору 1932-1933 рр. в Україні були вшановані 26 листопада на головному майдані Таллінна – площі Вабадузе (Свободи).

Українські студенти естонських університетів демонстрували перехожим сурогатну їжу, яку були змушені споживати українські селяни під час Голодомору. Відбулася панахида за жертвами Голодомору та геноцидної війни, яку провели українські священники Роман Кіх (УГКЦ) та Іван Христенко (парафія Константинопольського патріархату в Таллінні).