У світ українською вийшла одна з найкращих книг про мистецтво

 
В Україні вийшла відома у всьому світі книга «33 митці у 3 актах» британської арт-журналістки Сари Торнтон.
Це історії про найбільш знакових діячів сучасного мистецтва на основі 130 інтерв’ю, проведених авторкою, пише CultProstir. Серед них – американець Джефф Кунс, китайський митець-бунтар Ай Вейвей, автор відомої акули у формаліні Деміен Хьорст, яку виставляли в київському ПінчукАртЦентрі, та інші.
Сара Торнтон розглядає особистість художника через призму різних сфер життя – політики, сімейних зв’язків і, звичайно, мистецтва. Вона досліджує психологію кожного героя і розповідає про роль митця в сучасній культурі.
У 2014 році критики Guardian та Huffington Post  визнали «33 митці у 3 актах» однією з найкращих книг про сучасне мистецтво. Її переклали 8 мовами.
В українському виданні є зображення картин героїв книжки з оригінальної версії , а також ілюстрації молодої київською художниці Зої Орлової.
Книгу випустило видавництво ArtHuss. Її презентація відбудеться на «Книжковому Арсеналі», який пройде 20-24 квітня в Києві.
Сара Тронтон – журналіст і соціолог мистецтва. Вона також є авторкою серії репортажів «Сім днів у світі мистецтва», яка стала міжнародним бестселером.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал