У суботу на UA: КУЛЬТУРА відбудеться екранізація роману Жадана — фільм «Дике поле»

У суботу, 10 квітня, о 23:00 суспільний телеканал UA: КУЛЬТУРА покаже хітову українську кінострічку «Дике поле» режисера Ярослава Лодигіна.

Фільм був знятий за романом Сергія Жадана «Ворошиловград». У центрі сюжету — звичайний хлопець Герман, який за свої 33 роки не встиг досягти чогось видатного. Через загадкове зникнення брата чоловік має повернутися на Донбас до рідного містечка Старобільська. Тут на його плечі лягає зобов’язання наглядати за сімейним бізнесом — старою бензоколонкою. Та ця місцина — ласий шматок для рекетирів, що тільки й шукають можливості відібрати чуже. Тут діють свої закони і правила, які часто суперечать адекватності. Довкола Германа стягуються хмари й хлопець починає усвідомлювати — своє треба захищати.

У фільмі зіграли вже визнані публікою актори Олексій ГорбуновВолодимир Ямненко, а також молоді й талановиті Олег МоскаленкоРуслана ХазіповаЄвгенія Муц. Епізодичну роль у стрічці виконав письменник Сергій Жадан.

Кінострічка була представлена на Талліннському кінофестивалі «Темні ночі», а на врученні української кінопремії «Золота дзиґа» фільм здобув п’ять нагород.

Дивіться фільм «Дике поле» 10 квітня, о 23:00 та у повторі 11 квітня о 23:55 на суспільному телеканалі UA: КУЛЬТУРА та у мобільному застосунку suspilne.tv.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.