У Стамбульському університеті готуються до першого випуску бакалаврів відділення україністики

У Стамбульському університеті, єдиному в Туреччині, що має відділення української мови та літератури, цього року відбудеться перший випуск бакалаврів.

Як передає ukrinform.ua, про це йшлося в ході зустрічі Генерального консула України в Стамбулі Романа Недільського з ректором Стамбульського університету, доктором Махмутом Аком.

«Стамбульський університет є єдиним навчальним закладом в Туреччині, який має відділення української мови і літератури. Вже цього року студенти відділення вперше отримають диплом бакалавра із зазначеної спеціальності. Подякував керівництву університету за підтримку і розвиток відділення», – повідомив Роман Недільський.

Дипломат наголосив, що співпраця між українськими і турецькими університетами продовжуватиметься, розвиватиметься та наповнюватиметься новими проєктами.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У Стамбульському університеті, який є найстарішим та одним з найпрестижніших внз у Туреччині, навчається більше 70 тисяч студентів.

Фото: Roman Nedilskyi

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.