У США видали книгу “Американська клептократія”, присвячену Коломойському, Зеленському та відмиванню грошей, — Гончаренко

У США видали книгу журналіста Кейсі Мічла “Американська клептократія” (American Kleptocracy), в якій розкриваються схеми Ігоря Коломойського щодо відмивання грошей. Крім того, там розповідається про зв’язки олігарха із президентом Володимиром Зеленським.

Як повідомляє ukranews.com, про книгу розповів на своїй сторінці у Facebook народний депутат Олексій Гончаренко.

“Читаю книгу американського розслідувача Casey Michel. Українцям є ким пишатися. За підрахунками автора, саме український олігарх та бізнес-партнер Зеленського став найбільшим аферистом за обсягом відмитих грошей у Сполучених штатах. Навіть такі медійні особи як син нафтового диктатора Екваторіальної Гвінеї Теодорі не стояли поряд із нашим”, – написав Гончаренко.

Книгу Кейсі Мічла можна придбати на сервісі Amazon. Передмову до неї написав шведський економіст Андерс Ослунд.

У книзі Коломойського називають “тінню Володимира Зеленського”. Там прямо говорять, що олігарх привів нинішнього президента України до влади.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Гончаренко розповів, що частина книги присвячена схемам відмивання грошей за допомогою купівлі нерухомості в США. Також авторка книги стверджує, що президент США знає, що Коломойський впливає на українську політику.

“Більше того, про цю людину, яка має ключі від Банкової, особисто поінформований президент США. І хоча автор скептичний щодо достатності зусиль американського правосуддя у розслідуванні злочинів Коломойського, ця книга точно приверне увагу до нашого спільного героя”, – зазначив Гончаренко.

Також нардеп опублікував декілька фотографій сторінок книги.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.