У США та Канаді відбудеться прем’єра історичного екшену «Захар Беркут»

2 жовтня глядачі з США та Канади побачать фільм на діджитал-платформах.

Історичний екшен «Захар Беркут» вийде у Сполучених Штатах і Канаді на VOD-сервісах (зокрема, iTunes, GooglePlay, Vudu та Amazon) та в онлайн-кінотеатрах. Про це повідомляє film.ua.

Дистрибутором стала Shout! Studios. Фільм отримав дещо розширену прокатну назву – The Rising Hawk: Battle For The Carpathians («Беркут, що злітає: Битва за Карпати»). Спеціально до релізу дистрибутор представив новий міжнародний трейлер проєкту, який можна переглянути за посиланням.

Джон Вінн, співрежисер фільму з американського боку, коментує: «Це неймовірна можливість – поєднати дві різні візуальні культури, щоби розповісти міжнародному ринку настільки епічну історію про сімейні цінності та героїзм. Я дуже радий поділитися фільмом з усім світом і сподіваюся, що він знайде настільки ж теплий відгук в аудиторії США та Канади, як в Україні».

Передпродаж історичного екшену «Захар Беркут» розпочався на iTunes та на Amazon ще до офіційної прем’єри. Як повідомляють дистрибутори, замовлень фільму на етапі пресейлу було дуже багато. «Захар Беркут» уже отримує позитивні відгуки критиків, які зазначають надзвичайну масштабність зйомок та яскравість історії, що він розповідає.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Це дуже важливий для нас крок, і я сподіваюсь, що американські глядачі високо оцінять сучасну екранізацію твору великого українського автора Івана Франка. Бо цінності, які в ньому закладені – боротьба за свободу, своїх близьких та батьківщину – є дійсно універсальними, справжніми та зрозумілими для всього світу. Ще раз дякую всім, хто доклав своїх неймовірних зусиль до створення цього яскравого фільму!» – розповідає продюсер фільму Єгор Олесов.

«Прем’єра в США і Канаді – це надзвичайно важлива подія для українського кіно, адже воно зазвичай не дістається північноамериканських глядачів. Пишаємося, що нарешті, через рік після української прем’єри, можемо показати фільм у цих країнах», – ділиться Ігор Сторчак, директор FILM.UA Distribution.

Нагадаємо, що історичний екшен «Захар Беркут» вийшов в український прокат минулої осені та зібрав 1 438 878,39 доларів. Фільм також побачили в країнах Балтії (Литва, Латвія та Естонія), де дистрибутором стала Volga. Права на показ стрічки були продані на територію Німеччини та німецькомовної Європи (Capelight Pictures), Туреччини (Esen Elektronik), Іспанії (Flins & Piniculas), Великої Британії та Ірландії (Signature), Австралії та Нової Зеландії (Eagle). Крім того, FILM.UA Distribution уклала угоду щодо продажу прав на історичний екшен з італійською компанією Eagle Pictures Spa.

Довідка

1241 рік. Монгольська орда на чолі з ханом Бурундою рухається на захід, винищуючи все на своєму шляху. Дійшовши до високих Карпатських гір, військо зупиняється біля підніжжя. Однак вночі кілька місцевих мисливців брати Беркути потайки пробираються в табір та звільняють полонених. Несамовитий від люті хан вирішує йти навпростець, щоб помститися і знищити карпатські поселення. Для цього він знаходить зрадника серед місцевих, який відкриває йому таємний прохід у горах. Однак невеличка громада гірських мисливців під керівництвом Захара Беркута має свій план, щоб назавжди зупинити багаточисельного ворога.

Режисер: Ахтем Сеітаблаєв

Співрежисер: Джон Вінн

Оператор: Юрій Король

Продюсери: Єгор Олесов, Юрій Карновський, Джефф Райс, Раджа Коллінз

Автори сценарію: Ярослав Войцешек, Річард Ронат за мотивами повісті Івана Франка «Захар Беркут».

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.