У США на гаражному розпродажі за $35 продали чашу XV століття, справжня вартість якої сягає $500 тис.

На аукціоні Sotheby’s розраховують продати за півмільйона доларів китайську порцелянову піалу, придбану в США на гаражному розпродажі за $35

Про це повідомляє espreso.tv з посиланням на CNN.

Невелика піала з квітковим візерунком, куплена на гаражному розпродажу в Коннектикуті виявилася старовиною із XV століття. Її буде виставлено на аукціоні Sotheby’s в Нью-Йорку 17 березня. За витвір розраховують отримати аж до $ 500 тисяч.

Біло-блакитна чаша із зображенням лотосів, півоній, хризантем і квіток граната раніше використовувалася при дворі імператора династії Мін.

Аукціонний будинок не називає власника, лише повідомляє, що він придбав її за $35. Після цього він направив фото фахівцям, які ідентифікували старовинну річ.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як показав аналіз, піала використовувалася при дворі імператора Юнле, який правив з 1402 до 1424 року. У цей період китайської історії досягло розквіту порцелянове виробництво.

Піала, яка за формою нагадує бутон лотоса, оцінюється у $300-500 тис. Її діаметр трохи більший за 15 см. За даними Sotheby’s, відомо лише про шість інших подібних чаш.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.