У Софії Київській пройде міжнародна виставка Photo Kyiv

З 12 по 25 серпня на території Національного заповідника “Софія Київська” відбудеться п’ятий щорічний ярмарок Photo Kyiv. Цього року він буде представлений як міжнародна виставка фоторобіт “Не|видиме життя” і присвячений проблемам безбар’єрності у широкому розумінні цього поняття. Про це організатори повідомляють на сайті заходу photokyivfair.com та в групі на Facebook.

У фокусі нової виставки Photo Kyiv будуть історії та почуття людей, які з різних причин та обставин не можуть жити повноцінно та реалізувати себе в суспільстві, хоча мають на це всі права. Організатори хочуть привернути увагу фотографів та гостей заходу до таких цінностей, як повага, прийняття, співчуття, відкритість та співпереживання.

Співзасновниця ярмарку Іванна Бертранд розповідає, що організатори розглядали декілька тем для цьогорічної виставки, проте саме тема інклюзії виявилася найактуальнішою. “Зараз українському суспільству як ніколи необхідна єдність, адже пандемія провела між нами межу, – каже Бертранд. – Photo Kyiv підтримує стратегію національної безбар’єрності та присвячує свій ювілейний випуск цьому актуальному питанню”.

До участі у Photo Kyiv 2021 “Не|видиме життя” свої проєкти подало 89 фотографів. Експерти відібрали 5 проєктів, які представлять під час міжнародного ярмарку. Серед них:

  • Джозеф Сивенький і фотосерія “РАНИ” (США/Україна);
  • Роман Закревський і фотосерія портретів ромів з Чернігівської області (Україна);
  • Аліна Пророка і фотосерія портретів мешканців будинку літніх людей (Україна);
  • Юрій Данченко і фотосерія “Danza Down” (Україна);
  • Олексій Товпига і фотосерія “Космос батька” (Україна).

Також участь у ярмарку беруть 5 спецпроєктів, серед яких “Паспорт” Олександра Чекменьова, три закордонних фотопроєкти від Марінка Масеус (Нідерланди), Гідо Клампе (Німеччина), Мері Берідж (США) і фотосерія Романа Пашковського під назвою “Код незламності: реальні історії сучасних героїв”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У складі експертного журі Photo Kyiv 2021 будуть журналістка, кураторка Victoria & Albert Museum, колишня редакторка The Artnewspaper Анна Соммерс Кокс; мистецтвознавиця, кураторка Photo Kyiv Кароль Глозе Піду; відомий харківський фотограф, директор та засновник Музею Харківської школи фотографії Сергій Лебединський.

Photo Kyiv — щорічний міжнародний фотографічний ярмарок, заснований в 2017 році. Захід об’єднує міжнародні та локальні галереї, інституції, посольства різних країн та бізнес-сектор, які активно приймають участь у культурному розвитку Києва.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.