У Словенії 8 листопада відкриють пам’ятник Тарасу Шевченку

У Словенії на території парку La Ciotat Park міста Крань 8 листопада, напередодні Дня української писемності та мови, відбудеться урочисте відкриття пам’ятника Тарасу Шевченку.

Як передає ukrinform.ua, про це повідомило Посольство України в Республіці Словенія.

Погруддя буде встановлене на нещодавно створеній Алеї сучасників Франце Прешерена, найвидатнішого літературного митця Словенії.

Офіційна церемонія відкриття розпочнеться у понеділок об 11:00. У ній візьмуть участь мер м.Крань Матяж Раковец, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Словенія Михайло Бродович, Почесний Консул України в Республіці Словенія Санді Брезовнік.

Автор та творець пам’ятника – Народний художник України, скульптор Сейфаддин Алі-огли Гурбанов.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Відкриття пам’ятника Т.Шевченку напередодні відзначення в Україні Дня української писемності та мови має стати черговим вагомим внеском в популяризацію української культурної спадщини в Республіці Словенія та продемонструвати високий рівень  взаємовідносин між обома країнами», – зауважили у дипустанові.

Нагадаємо, перший на Близькому Сході пам’ятник Тарасу Шевченку освятили у Лівані.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.