У Сімферополі тріснув встановлений окупантами пам’ятник Катерині II

Все, за що беруться в Криму руки окупаційної «влади», рано чи пізно приходить в непридатність. Можна навіть зазначити, що швидше рано, так як робота, яка робиться абияк більше для показухи, ніж для користі, не може служити довго.

Як повідомляє arc.construction, у Сімферополі помпезно встановлений пам’ятник імператриці Катерині II тріщить по швах. Він був встановлений 19 серпня 2016 року за “народні кошти”. Всього вдалося зібрати близько 46 млн рублів. Це 10-метрова багатофігурна композиція вагою в сім тон. Очолює її бронзова статуя Катерини II, з боків – погруддя і статуї князів Василя Довгорукого-Кримського, Григорія Потьомкіна-Таврійського, полководця Олександра Суворова і дипломата Якова Булгакова.

Так звана «адміністрація Сімферополя» пояснила стан встановленого всього п’ять років тому пам’ятника тим, що «для обстеження монумента необхідні фахівці, щоб не завдати ще більшої шкоди». «Про проблему знаємо, шукаємо шляхи вирішення», – заявили окупанти.

Також з’ясувалося, що на погруддях російських завойовників, зображених навколо Катерини ІІ, скульптори переплутали їхні нагороди.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.