У Швеції присудили премію пам'яті Астрід Ліндгрен

 
Американсько-британська письменниця Мег Розофф стала володарем премії пам’яті Астрід Ліндгрен 2016 року за внесок у розвиток дитячої і юнацької літератури. Повідомлення про це було опубліковано на сайті премії, пише artnews.
Як йдеться в заяві журі, молодіжні романи Мег Розофф звертаються і до почуття, і до розуму. У своїй блискучій прозі вона говорить про пошуки сенсу і ідентичність в химерному і дивному світі. Її сміливі, повні гумору історії воістину унікальні. Немає читача, якого вони залишили б байдужим”.
Розофф народилася в 1956 році в Бостоні, з 1989 року вона живе і працює в Лондоні. Автор семи романів, найбільш відомими з яких стали “Як я тепер живу” (2004) і “На всяк випадок” (2006).
Премія імені Астрід Ліндгрен — міжнародна нагорода в галузі дитячої літератури, заснована шведським урядом в 2002 році на честь знаменитої шведської письменниці, автора “Карлсона, який живе на даху” і тетралогії про Пеппі Довгу панчоху. Премія становить 5 мільйонів шведських крон (майже 600 тисяч євро) і є одним з найбільших призових фондів для літераторів. Лауреатами стають автори, ілюстратори та оповідачі, чиї роботи “відображають дух Астрід Ліндгрен”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал