У Шепетівці музей імені Миколи Островського перейменували на Музей пропаганди

Рішенням Хмельницької обласної ради комунальний заклад «Обласний літературно-меморіальний музей Миколи Островського» (м.Шепетівка) перейменовано у «Музей пропаганди». Про це повідомляє istpravda.com.ua.

28 березня депутати Хмельницької області перейменували комунальний заклад “Обласний літературно-меморіальний музей Миколи Островського” (м.Шепетівка) у “Музей пропаганди”. Представники Українського інституту національної пам’яті, Українського центру розвитку музейної справи та Українського комітету Міжнародної Ради Музеїв підтримали нову назву.

Перейменування розглядали на позачерговому пленарному засіданні облради оскільки відновідно до законів України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”, “Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій” надалі музей не міг функціонувати з такою назвою.

При поіменному голосуванні 46 депутатів підтримало перейменування, 8 депутатів були проти, а 4 депутати утрималось.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал