У Румунії знайшли книжковий скарб з рукописами Галілея і Ісаака Ньютона, малюнками Данте і Гойя

В одному з сіл на північному заході Румунії, в схованці виявили схованку з 200 унікальними книгами. Їх вартість сягає 3,2 мільйона доларів.

Операцію з розшуку книг, які були вкрадені в Лондоні кілька років тому, вели спецслужби Італії і Великої Британії, повідомляє world.segodnya.ua з посиланням на digi24.ro.

Виявилося, що в схованці сховали рідкісні версії видань малюнків Данте, ескізи іспанського художника Франсіско де Гойя, а також рукописи Галілея і Ісаака Ньютона, що відносяться до XVI і XVII століть.

Також повідомляється, що рукописи вкрали зі складу перед транспортуванням на книжковий аукціон в Лас-Вегасі – їх викрали за годину до навантаження: злодії проникли в будівлю недалеко від аеропорту Хітроу, і спустилися по мотузці, ухиляючись від датчиків руху. Підозрюваними виявилися члени румунського злочинного угруповання.

Слідчі заявляли, що банда привозила своїх членів до Великої Британії для здійснення конкретних злочинів, а потім вивозила їх з країни, поки інші члени угруповання вивозили вкрадене.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» на 2020 рік! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» на 2020 рік в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.