У Румунії діаспора вшанувала пам’ять бухарестських українських письменників

Філія Союзу українців Румунії у Бухаресті організувала захід із вшанування пам’яті бухарестських українських письменників під назвою «Я на сторожі коло їх поставлю слово».

Як передає ukrinform.ua, про це СУР повідомив у Фейсбуці.

У рамках вшанування члени Бухарестської філії поклали квіти до могили українського письменника Миколи Корсюка, колишнього головного редактора дитячого журналу «Дзвоник».

Захід продовжився у приміщенні СУРівської філії, де голова Бухарестської філії СУР, письменник Михайло Трайста відмітив роль письменників у розвитку української літератури та культури.

Крім того, в українській церкві Бухареста отець Володимир Малкович відслужив поминальну панахиду за українськими письменниками та культурними діячами.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У поминальному заході взяли участь члени та прихильники Бухарестської філії СУР, письменники, журналісти, а також родичі та знайомі покійних письменників і культурних діячів.

Нагадаємо, у серпні Комітет Бухарестської філії СУР організував симпозіум «165 років від дня народження українського письменника Івана Франка».

У листопаді Комітет Бухарестської філії СУР організував V Фестиваль української релігійної пісні та поезії «Покрий нас чесним Твоїм Покровом, Пречиста Богородице».

Фото: СУР

 

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.