У Росії заблокували сайт «Чеського радіо». Імовірно через матеріал про самоспалення Яна Палаха в 2001 році

Федеральна служба з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ (Роскомнагляд) заблокувала сайт російської служби Radio Prague Int. іномовлення «Чеського Радіо» через статтю про чеського студента Яна Палаха.

Палах вчинив самоспалення в січні 1969 в Празі, протестуючи проти введення військ СРСР і країн Варшавського договору у Чехословаччину.

Як інформує detector.media, про це повідомили на сайті цього ЗМІ. Заборонений матеріал вийшов ще 2001 року. Хоча йдеться про один матеріал, заблокували доступ до сайту в цілому.

Відомості про блокування видання є в реєстрі проєкту «Роскомсвобода».

Заблокувати сайт Роскомнагляд вирішив ще 17 травня. Але до реєстру заблокованих ресурсів сайт «Чеського радіо» потрапив тільки 15 липня, пише «Новая газета».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

При спробі відкрити сайт «Чеського радіо» з території Російської Федерації з’являється повідомлення, що доступ заблокований. Уточнюється, що це зроблено на підставі федерального закону «Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації».

Нагадаємо, що американську організацію Project Media, Inc, створену головним редактором видання «Проект», генпрокуратура Росії визнала «небажаною». Також Мін’юст внесло п’ятьох журналістів видання в реєстр ЗМІ-«іноагентів».

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.