У Росії суд заборонив чотирьом редакторам журналу Doxa користуватись інтернетом і виходити з дому

Басманний суд Москви заборонив редакторам студентського журналу Doxa Аллі Гутніковій, Армену Арамяну, Наталії Тишкевич та Володимиру Метелкіну виходити з дому та користуватись інтернетом та іншими засобами зв’язку. Про це повідомляє Медуза.

Рішення суду ухвалене в межах кримінальної справи про «залучення підлітків до скоєння протиправних дій». Заборона діє до 14 червня в період з 00:00 до 23:59. Також не можна без письмового дозволу слідчого спілкуватися з будь-якими людьми, крім адвоката і близьких родичів, і користуватися будь-якими засобами зв’язку, в тому числі інтернетом.

Кримінальну справу стосовно чотирьох редакторів журналу Doxa порушили 22 січня на тлі масових акцій протесту, які охопили міста Росії через затримання опозиціонера Олексія Навального. Зокрема, «Роскомнадзор» зажадав від журналу видалити відео із закликом до студентів не боятися погроз відрахувань за участь в мітингах на підтримку Навального.

14 квітня у Москві поліцейські влаштували обшуки у співробітників журналу Doxa. Оперативні заходи проводились в редакції Doxa, а також вдома у редакторів Армена Арамяна, Володимира Метелкіна, Наталії Тишкевич та Алли Гутнікової. За словами Тишкевич, перед обшуком силовики виламали двері в її квартиру.

Студентський журнал Doxa заснований студентами «Вищої школи економіки» та інших університетів, висвітлює, в тому числі, різні випадки тиску на студентів в Росії з політичних мотивів. У грудні 2019 року «ВШЕ» позбавила журнал статусу студентської організації.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.