У Росії до головного редактора видання, яке публікувало розслідування про зятя Путіна, прийшло з обшуком ФСБ

Видання «Важливі історії» спеціалізується на журналістських розслідуваннях. У числі найбільш резонансних розслідувань «Важливих історій» – стаття про ймовірного колишнього зятя президента Росії Кирила Шамалова.

У Росії до головного редактора видання «Важливі історії» Романа Аніна прийшли з обшуком співробітники Федеральнох служби безпеки РФ. Про це пише «Медуза».

Обшук проходив у рамках розслідування про порушення недоторканності приватного життя, вчинене особою з використанням свого службового становища. Після обшуку Анін з адвокатами відправився до Слідчого комітету. Його хотіли допитувати в якості свідка, але журналіст відмовився давати покази. Аніна викликали на повторний допит 12 квітня, повідомляється в телеграмі видання «Важливі історії».

Як розповів журналіст, силовики вилучили в нього під час обшуку всю техніку та накопичувачі інформації, зокрема й ті речі, які належать не йому. За словами Аніна, особливо працівників ФСБ цікавили документи англійською, банківські картки та фотографії з часу його навчання в США.

Видання «Важливі історії» спеціалізується на журналістських розслідуваннях. 9 квітня воно опублікувало текст про співробітників Федеральної служби виконання покарань у Володимирській області, які продовжують просуватися по службі, не дивлячись на звинувачення в тортурах і вбивствах.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У числі найбільш резонансних розслідувань «Важливих історій» – стаття про ймовірного колишнього зятя президента Росії Кирила Шамалова, який придбав 3,8% акцій «Сибура» (найбільшого нафтохімічного холдинга РФ) за 100 доларів, і текст про покупку частки в Pirelli для «Роснефти». Після публікації нафтова компанія подала на «Важливі історії» в суд.

«Важливі історії» вважають, що обшук може бути пов’язаний з текстом 2016 року. Тоді Анін опублікував в «Новой газете» розслідування про розкішну яхту «Принцеса Ольга», з якою пов’язаний глава «Роснефти» Ігор Сєчін. Суд за позовом Сечіна зобов’язав «Новую газету» опублікувати спростування, але сам текст видалений не був.

Нагадаємо, у Росії журналістку «Радіо Свобода» звинувачують нібито в участі в трьох акціях на підтримку Навального.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.