У Рівному вчетверте вручено Всеукраїнську літературну премію імені Анатолія Криловця

Вчетверте відбулося вручення Всеукраїнської літературної премії ім. Анатолія Криловця та вечір пам’яті письменника. Захід відбувся у Рівненській обласній бібліотеці для молоді у надзвичайно творчій і приємній атмосфері.

Премія присуджується щороку з метою популяризації та підтримки талановитих українських письменників за вагомі поетичні твори високого ліричного змісту та звучання в номінаціях: «Любовна лірика» та «Філософська лірика».

Так і цього року, незважаючи на обставини та дякуючи нашим воїнам, вдалося провести конкурс на здобуття Премії та відповідно нагородити переможців. Захід відбувся у змішаному форматі, оскільки учасниками та переможцями стали поети із різних куточків України і не тільки.

Так, письменниця, голова оргкомітету Премії Валентина Люліч, а також член журі, син поета Роман Криловець оголосили переможців.

Ними стали:

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

В номінації «Філософська лірика»:

  1. Оксана Заєць (Чехія);
  2. Колектив авторів літоб’єднання «Поетарх» (окремо в рамках номінованого на Премію збірника відзначили додатково Юлію Костюкевич, Ірину Мельник (Мостепан), Тараса Несміха, Юрія Матвійчука, Анастасія Нестерук, Матвія Ванівського, Вікторію Кузнецову);
  3. Роксолана Жаркова (М. Львів).

Відзнаки у зазначеній номінації отримали: Іван Кулінський (м. Київ), Василь Тітов (м. Чернівці), Тетяна Лісненко (м. Ромен Сумської області), Микита Рижих (м. Нова Каховка Херсонської області), Галина Максимів (м. Івано-Франківськ), Ірена Яніцька (м. Червоноград Львівської області), Аліна Шевченко (м. Київ), Раїса Обшарська (м. Тернопіль).

В номінації «Любовна лірика»:

  1. Петро Коробчук (м. Луцьк);
  2. Олена Кицан (м. Луцьк);
  3. Валерій Хмелівський та Євгенія Юрченко (м. Житомир).

Відзнаки у зазначеній номінації отримали: Тетяна Гламазда (м. Харків), Галина Максимчук (м. Острог).

Слова привітання сказала доктор філологічних наук, професор Галина Вокальчук, висловивши повагу і захоплення учасниками конкурсу. Поділилася спогадами про поета «Щемно, що любов до України живе в його учнях. – Не опускайте крила Криловці».

Серед гостей також були присутні поетка Наталя Демедюк та поет, лауреат Премії імені Т.Г. Шевченка Анатолій Кичинський (м. Херсон), які зачитали вірші і пригадали, як познайомилися з поетом. Анатолій Кичинський подарував присутнім переможцям власну книгу поезій «Сотворіння цвіту».

Організатори подякували за постійну матеріальну підтримку поетесі, членкині журі Премії Світлані Луцковій.

Переможець Петро Коробчук подякував організаторам конкурсу, зокрема Валентині Люліч, що вона написала пісню на його вірші, зачитав свою поезію. Тетяна Горбукова зазначила, що «Криловець – це крила». Також розповіла про своїх прекрасних, талановитих учнів та зачитала свої вірші.

Учасники літературного об’єднання «Поетарх» Тарас Несміх, Юрій Матвійчук, Матвій Ванівський прочитали свої вірші.

Аліна Шевченко, яка отримала відзнаку також подякувала організаторам, зачитавши свою поезію.

Також лауреатів премії привітала письменниця, публіцист Неоніла Диб’як, зазначивши який великий внесок зробив Анатолій Криловець в літературу. Свої вітання передав Валерій Полковський з Канади, згадавши, як було приємно працювати з Анатолієм Криловцем, про його доброзичливість та щирість.

Рівненська організація Національної спілки письменників України вже за звичаєм книги учасників подарувала для бібліотеки.

Пресслужба Рівненської обласної організації НСПУ