У Рівному презентували першу співану книгу «Пошепки»

У Рівному презентували першу в Україні співану книгу «Пошепки». Це – інклюзивне артвидання, до створення якого долучилися п’ять мисткинь різних напрямків мистецтва, кожна з яких сама по собі є унікальною – поезія Світлани Луцкової, мелодія та виконання Валентини Люліч, запис та музика чарівного акордеону Енджі Крейди, крапкова графіка Олени Сєргєєвої і переклад жестовою мовою Катерини Зарічнюк. Кожна поезія має QR-коди: за одним можна почути співану поезію, за другим – перейти поспівати, третій QR-код – це посилання на переклад жестовою мовою кожної із цих поезій.

До слова, Світлана Луцкова та Валентина Люліч – письменниці, активні членкині Національної спілки письменників України.

Книга побачила світ за підтримки Управління культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради та закуплена у фонди бібліотек області за підтримки Управління культури і туризму Рівненської обласної військової адміністрації.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як відзначає ініціаторка проєкту Валентина Люліч: «Співана книга «ПОШЕПКИ» – це інклюзивне арт-видання, це приклад книг нового покоління, яка занурює у віртуальний світ СЛОВА, що звучить музикою, малюнком, жестами, душею. Цей проект не лише про Слово у різних його звучаннях, а про наш край, адже презентує Рівненщину в унікальних особистостях та унікальність їх творчості, яка і є складовою сучасного українського мистецтва».

Так, кожна співана поезія супроводжується унікальним крапковим малюнком Олени Сєргєєвої і розповідає свою окрему історію. Катерина Зарічнюк, проспівуючи кожну поезію жестовою мовою, дає можливість почути художнє слово і музику цього слова для тих, хто не чує. 

Також Валентина зазначила, що частина книг поїхала на передову, інша частина накладу продана, а всі отримані від реалізації кошти передані на підтримку наших воїнів. «Якщо не в ЗСУ, то для ЗСУ – девіз сьогодення» – зазначила авторка.

Книгу також презентовано у Національному літературному музеї, у Львові, в Острозі, для людей з порушенням слуху, для людей, які не бачать, і після додаткового накладу книга поїде по інших містах та містечках нашої славної України.