У Рамаллі відкрилася виставка карикатур, присвячених Ясіру Арафату. Палестинці вимагають покарати організаторів

Цього тижня у музеї ім. Ясіра Арафата почала працювати виставка карикатур, присвячена покійному «раїсу». На її відкритті був присутній палестинський прем’єр Мухаммад Штайє, а сам захід обіцяв стати значною культурною подією в житті палестинського суспільства. Про це повідомляє newsru.co.il.

 За інформацією агентства “Вафа”, свої роботи до Рамали надіслали художники та карикатуристи з 43 країн. У вступному слові Штайє зазначив, що участь у виставці величезної кількості художників свідчить про міжнародну солідарність із палестинським народом та про те, що у світі пам’ятають Ясіра Арафата.

Проте глядачі сприйняли виставку як знущання з пам’яті політичного лідера. Незалежний арабський сайт Erem News пише, що палестинські націоналісти вимагали не лише зняти роботи, на яких “улюблений лідер” зображений у карикатурному та смішному вигляді, а й притягти до відповідальності організаторів.

Колишні соратники Арафата вважають, що Штайє зрадив пам’ять палестинського лідера, а глузування з Арафата є зрадою Палестини.

Заступник лідера ФАТХа Махмуд Аль-Алул поширив заяву, в якій йдеться про те, що рух попросив Фонд Ясіра Арафата, який взяв участь в організації виставки, прибрати всі карикатури на “раїса”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Турецька агенція новин “Анадолу” з посиланням на заяву музею написала, що роботи, які не зустріли розуміння на палестинській вулиці, будуть прибрані.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.