У Празі відкрився міжнародний ярмарок «Світ книги»

Одна з найбільших літературних подій у Європі – 26-ий міжнародний ярмарок «Світ книги» відкрився у Празі. Про це повідомляє radiosvoboda.org.

Книжкові експозиції, зустрічі з письменниками, видавцями, шанувальниками книги традиційно відбуваються в найбільшому виставковому центрі столиці – Промисловому палаці в Голешовицях.

Цього року почесним гостем ярмарку є Франція, зокрема, особлива увага присвячена відомому чеському і французькому письменникові Міланові Кундері. До почесних гостей «Світу книги» належить також також одне з найстарших чеських музичних видавництв Suprafon (засноване 1927 року, назва від відомої чеської грамофонної фірми).

Гасло цьогорічного свята книги – «Мій дім у мові». Тему «Література як голос свободи» представляють на «Світі книги» білоруські письменники, зокрема, Сяргей Абламейка, Макс Шчур, Андрей Хадановіч, Сяргей Шупа та інші.

Як повідомило у фейсбуці посольство України в Чехії, українську літературу на празькому ярмарку представляє письменник Тарас Прохасько. Зустріч з автором відбудеться 24 вересня в Літературній залі.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Всього у цьогорічному «Світі книги» бере участь близько 300 видавництв з 27 країн світу, гостями свята є понад 600 письменників, поетів, видавців, літературознавців.

Низка подій «Світу книги» через коронавірусні обмеження проводиться на відкритому повітрі, до виставкових павільйонів допускають тільки відвідувачів у захисних масках, а їхня кількість регулюється визначеними нормами.

«Світ книги» у Празі триватиме до 26 вересня.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.