У Полтаві визначили лауреатів літературної премії імені Феодосія Рогового

23 липня журі шляхом відкритого голосування визначило лауреатів Полтавської обласної премії імені Феодосія Рогового. Про це повідомляє np.pl.ua.

“Вона заснована Полтавською обласною радою у 2018 році. Нині вже вчетверте визначатимемо лауреатів”, – зазначив на засіданні журі заступник голови облради Олег Бєлоножко.

У номінації “Сучасна проза” обрали члена Національної спілки письменників України, лауреата літературних премій Любов Пономаренко. Її тексти написані на актуальні теми глибокою образною мовою, розповіла кандидат філологічних наук, завідувач кафедри української літератури ПНПУ імені В.Г.Короленка Віра Мелешко.

“Любов Пономаренко має сім прозових збірок. Остання збірка “Нехворощ”, яка, як на мене, підпадає під поняття “сучасна проза”, бо це і є неомодернізм, неоімпресіоністична манера письма. Теми — актуальні. Особливо вирізняються два оповідання — “Ненароджені” та “Полон”, присвячені подіям на Сході України”, – розповіла Віра Мелешко.

У номінації “Громадська діяльність” відзначили двох лауреатів — протоієрея, настоятеля Святого Архистратига Михаїла релігійної громади (парафії) Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ Олександра Горая та кандидата із соціальних комунікацій, члена Міжнародної асоціації письменників і публіцистів, члена НСЖУ, НСКУ Гліба Кудряшова.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Церемонія нагородження відбудеться 27 серпня, у день народження Феодосія Рогового, у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І.П.Котляревського. Лауреати отримають грошові винагороди та дипломи. Розмір Премії становить п’ять тисяч гривень.

На засіданні журі Олег Бєлоножко також наголосив, що потрібно переглянути положення про премії Полтавської обласної ради. Зокрема, і про розмір премій.

“Творчих людей потрібно ще більше підтримувати. Маємо вийти з пропозицією про підвищення розміру премій обласної ради”, – сказав він.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.