У Польщі створюють Незалежний український медіа-центр

Про це у фейсбуці написав головний редактор газети «Літературна Україна» Сергій Куліда, який нині тимчасово перебуває в Польщі.

“Нещодавно дав інтерв`ю Польському пресовому агентству. Ось фрагмент про створення Незалежного українського медіа-центру у Європі, нашого спільного великого проєкту, присвяченого інформаційному спротиву.

У ПОЛЬЩІ ПЛАНУЄТЬСЯ СТВОРЕННЯ УКРАЇНСЬКОГО МЕДІА-ЦЕНТРУ. ЙОГО ОРГАНІЗОВУЄ ПИСЬМЕННИК З БУЧІ

Незабаром має бути створений Незалежний український медіа-центр у Європі з місцезнаходженням у Польщі, – повідомив Польському пресовому агентству письменник і головний редактор «Літературної України» Сергій Куліда. Письменник залишився в окупованій Бучі, де росіяни вчиняли вбивства мирних українців. Триває підготовка до створення Незалежного українського медіа-центру в Європі (НУМЦЄ). Місцем перебування цього центру має стати Польща. Авторами проекту є члени редколегії «Літературної України» (ЛУ). «Ми є працівниками газети, провідного незалежного українського часопису. Наш головний редактор Сергій Куліда провів понад три тижні під російською окупацією у своєму рідному місті Буча під Києвом, де вчинялися масові вбивства. Йому дивом вдалося вирватися із міста під обстрілом російських окупантів. Сьогодні багато авторів “Літературної України” перебувають під російською окупацією. На жаль, з деякими з них ми втратили зв’язок”, – написали журналісти у вступі до документа, що повідомляє про намір створити в Польщі Незалежний український медіа-центр у Європі. Нам дуже допомагають воєвода лодзінський Тобіаш Бохеньський та міський голова Тушина, наголосив Куліда. Воєвода Бохеньський також повністю підтримує нашу ідею, що саме в Польщі, можливо, навіть у Лодзі має бути центр нашого Незалежного українського медіа-центру в Європі , – зазначив головний редактор «Літературної України». Проте Тобіаш Бохеньський не обмежується лише організаційною допомогою в регіоні. Воєвода розуміє, що НУМЦЄ має впливати на весь світ, висвітлювати те, що зараз відбувається в моїй країні , – пояснює Куліда. Фундація має бути не лише інформаційним, а й аналітичним та інтелектуальним центром – орієнтованим на сучасні електронні ЗМІ та Інтернет, – пояснив він. Крім моїх друзів з «Літературної України», до створення центру також долучилися журналісти інших українських ЗМІ, митці, історики та навіть політики, підсумував він. Лодзький воєвода Тобіаш Бохеньський кілька десятків днів тому підтвердив свою підтримку НУМЦЄ. Це дуже важлива ініціатива. Організаційно підтримаю створення центру і – на рівні канцелярії – фінансово , – заявив воєвода. Асоціація польських журналістів також запропонувала підтримку українському медіа-центру. Лодзький осередок Польської спілки журналістів (Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich) уже розпочав переговори щодо майбутньої співпраці з НУМЦЄ.”

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал