У Польщі стартував телепроєкт, присвячений українській громаді

Телеканал TVP3 Katowice розпочав телепроєкт українською мовою з польськими субтитрами «Далеко від дому», присвячений актуальним проблемам української громади, презентації української культури та традицій.

Про це повідомляється на сторінці Генерального консульства України в Кракові в Фейсбуці, передає ukrinform.ua.

Як зазначається, трансляція першого випуску даного медійного проєкту відбулась на телеканалі TVP3 Katowice 07 січня 2021 року і була присвячена роботі генконсульства України в Кракові. Переглянути її можна за посиланням: https://katowice.tvp.pl/51526688/daleko-od-domu.

«Поєднання двох країн та двох націй – це головна мета нової програми на TVP3 Katowice “Далеко від дому”. Ми спробуємо допомогти українцям інтегруватися до польського суспільства, щоб вони могли побудувати тут свій другий дім. У цій двомовній програмі ми познайомимо поляків з українською культурою та традиціями, а також покажемо місця, які варто відвідати», – йдеться на сайті телеканалу.

Як повідомлялося, за даними Головного статистичного управління Польщі, станом на кінець 2019 року в країні перебували понад 1,3 млн громадян України.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.