У Польщі побачила світ книжка віршів українського письменника Олександра Клименка

У Польщі побачила світ книжка віршів українського письменника Олександра Клименка, який мешкає в Луцьку. Про це він пише у Facebook.

«Поетична книжка «W powietrzu nad brzegiem rzeki» — у видавництві «Anagram», яке спеціалізується на виданні поезії. Щиро дякую директорці видавництва Магдалені Коперській за творчу співпрацю!

Колись, працюючи над дизайном книжки «Про дерева і левітацію», я використав картину «Будинки і сосни, Модлінг» Еґона Шіле. А коли з краківським поетом і перекладачем Мареком Вавжинським задумали перекласти книжку польською, я звернувся до львівської художниці Лесі Квик з проханням візуалізувати вірші для польського читача. Тож я сердечно вдячний Мареку Вавжинському — за поетичну точність та професіоналізм і Лесі Квик — за дивовижну аксетично-мінімалістичну графіку, пронизану надрічковим повітрям!

Для польського видання зробив деякі зміни, тому й назва книжки «Про дерева і левітацію» змінилася — «W powietrzu nad brzegiem rzeki».

Видання здійснено за підтримки Українського інституту книги».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.